goedkope brandblusser auto, camper, caravan, bedrijfsvoertuigen | Tel. 085-1304730

AUTOVAKANTIE APP EUROPA


Welke uitrusting is er in de auto verplicht wanneer we met de auto, camper of caravan op vakantie gaan? De verkeerswetten en voertuig eisen zijn in Europa vrijwel gelijk. Echter veiligheid artikelen zien we per vakantieland toch wel verschillen. Om veilig met camper of auto op autovakantie te gaan is er de autovakantie app en hebben we een pagina gemaakt met aandachtspunten van regels en veiligheid artikelen voor tijdens de campervakantie of autovakantie. Zorg ervoor dat u tijdens de autovakantie de verplichte veiligheidsmiddelen aan boord heeft. U riskeert anders een forse geldboete in bepaalde (Europese) landen.


AUTOVAKANTIE APP

Wat is er verplicht om tijdens de autovakantie in camper of auto te hebben? Een brandblusapparaat in camper of auto is in Nederland niet verplicht. In de meeste Europese vakantielanden is een brandblusapparaat aan boord verplicht. De Europese Commissie heeft de handige autovakantie app gemaakt waarmee u in een oogopslag weet waar u voordat u op vakantie gaat welke veiligheidsvoorzieningen u aan boord van auto en camper dient te hebben. Met de app is het eenvoudig om de actuele geldende Europese verkeersregels en veiligheidsvoorschriften op uw smartphone en tablet af te lezen. Deze app heet "going abroad" en geeft bijvoorbeeld aan of er in uw vakantieland of de landen waar u tijdens de autovakantie doorheen rijdt een brandblusapparaat aan boord verplicht is. Een auto brandblusser is in de meeste vakantielanden een verplicht onderdeel van de verplichte uitrusting (vergeet EHBO trommel niet). Dit geldt o.a. in België, Roemenië, Bulgarije, Polen, Turkije, Griekenland. 


AUTOVAKANTIE APP

De autovakantie app is een handige tool voor onderweg wanneer u door Europese landen rijdt. Ook wanneer u niet op vakantie bent maar voor uw werk regelmatig door Duitsland, België, Frankrijk en overige Europese landen rijdt is de app een aanrader. Wanneer u de Europese verkeersregels app op uw smartphone installeert heeft u de nodige informatie voor onderweg direct beschikbaar. In de app vindt u behalve de informatie over veiligheidsmiddelen aan boord ook tips voor in het verkeer. Enkele aandachtspunten zijn bijvoorbeeld; kinderzitjes, verkeersgedrag, maximum snelheden, infra structuur, vervoer van gevaarlijke stoffen.  Bij verkeerswet overtredingen dient u bijvoorbeeld in een land als Polen direct contant te betalen. In Oekraïne is de politie niet bevoegd om direct boetes te innen. Betaal wel uw verkeersboete in Oekraïne binnen 15 dagen of in ieder geval vóór vertrek om te voorkomen dat de politie uw auto in beslag neemt. Als leverancier van brandblusapparaten zijn wij er niet alleen om brandblussers te verkopen. Vooral voor het verstrekken van informatie en oplossingen.


CONTACTFORMULIER


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb